Dakisolatie op hellende en platte daken

Uw plat, hellend of schuin dak isoleren is zonder twijfel een verstandige investering. Zo geniet u niet alleen van meer comfort in en een meerwaarde voor uw huis, u kunt tot 30% op uw energiefactuur besparen en vocht- of condensproblemen vermijden. Door een lager energieverbruik spaart u bovendien het milieu. Zo verdient u de investering van dakisolatie terug. Dakwerken Heylen Toon is thuis in dakisolatie in heel regio Olen, provincie Antwerpen en de Kempen, zowel voor platte daken als hellende daken.

Dakisolatie verplicht vanaf 2020!

De Vlaamse Dakisolatienorm maakt dakisolatie verplicht vanaf 2020 in alle huur- en koopwoningen die voor 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Ook appartementen moeten over een ge├»soleerd dak beschikken.

Uw dak isoleren met PUR of PIR?

Bij dakisolatie kwamen PUR-platen aan te pas, maar vandaag vervangt PIR meer en meer PUR. PUR staat voor polyurethaan. Dit kunststofschuim is opgebouwd uit isocyanaat en alcohol en bevat luchtbellen. PIR is de afkorting van polyisocyanuraat en wordt beschouwd als de verbeterde versie van PUR.

De voordelen van PIR-dakisolatieplaten

  • Hoger isolerend vermogen: de laagste lambda-waarde m.u.v. Resol
  • Minder vochtproblemen: PIR absorbeert amper vocht. Een dampscherm is zelfs overbodig bij een goede afsluiting en dichting van de PIR-platen
  • Hogere brandveiligheid: PIR produceert minder rookgassen 
  • PIR-platen met verschillende afwerkingen: zoals een vochtwerende bekleding of bitumen bekleding waarop rechtstreeks roofing kan aangebracht worden
  • Multi-inzetbaar: op platte en hellende daken
  • Hogere drukvastheid en stabiliteit

In beeld